Ochelarii de soare. Accesoriu la moda sau dispozitiv de protectie.

Ochelarii de soare sunt un accesoriu la moda si tot in functie de moda (chiar daca nu recunoastem) ii si alegem fara sa ne gandim cat de importanti sunt acestia pentru acuitatea vizuala.
Persoanele cu ochii albastri sau verzi ar trebui sa fie mai precaute decat cele cu ochii caprui sau negri. La acestea irisul are o putere mai mare de absorbtie a ultravioletelor. Ochelarii de soare cu filtre sunt obligatorii indiferent de anotimp, deoarece ultravioletele sunt la fel de periculoase. Ochelarii trebuie sa aiba protectie solara de minimum 100%, in special pentru radiatiile UVB, cele mai periculoase pentru ochi. Protectia este asigurata de filtrul inclus in lentila, nu de culoare.

Daca va intrebati care sunt cei mai buni ochelari de soare ei bine sunt cei care ofera o protectie de pana la 400%. Aceasta informatie trebuie sa apara pe eticheta produsului, alaturi de materialul din care sunt fabricati, de modul in care se ingrijesc si de conditiile de folosire. Nu uitati de certificatul de garantie!
Lentilele ochelarilor pot fi de 2 feluri: de sticla sau de plastic. Lentilele din sticla se sparg usor, cele din plastic avand un plus in acest sens, riscand ranirea ochilor. Forma ochelarilor trebuie sa fie in acord cu fizionomia fetei, sa se aseze perfect pe nas pentru a impiedica patrunderea razelor solare sau suficient de mari pentru zonele laterale.

 

Forma fetei si ochelarii potriviti.

Daca ai fata patrata, ochelarii de soare rotunzi sau ovali sunt cei care ti se potrivesc.

sun

 

Monsieur JeromeOchelari de soare pentru fata rotunda. Tie ti se potrivesc cei patrati sau dreptunghiulari.

sun2 sun3 sun4

Ochelari de soare pentru fata ovala-Persoanele care au forma fetei ovala pot fi considerate privilegiate intrucat majoritatea modelelor de ochelari de soare li se vor potrivi de minune.sun5

Ochelari de soare pentru fata alungita-ochelari cu lentile dreptunghiulare sau ochelari tip „pilot”.

sun6

In cazul in care fata ta are  forma de inima sau diamant incearca ochelarii de dimensiuni reduse fara rame sau cu forma ovala.

 

Intretinerea ochelarilor
Evitati contactul cu suprafetele dure; pana si lentilele de plastic pot suferi modificari la impact; Nu lasati ochelarii expusi direct la lumina solara sau la temperaturi ridicate (pe bordul automobilului); Folositi port-ochelarul. Inaintea introducerii in port-ochelar, asigurati-va ca pe suprafata lentilelor nu sunt particule de praf sau de nisip; Curatati lentilele cu apa calduta si sapun si stergeti-le cu o carpa moale de bumbac.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s