Ochelarii de soare. Originali sau contrafacuti?

Cei mai periculosi ochelari de soare sunt ochelarii contrafacuţi, deoarece purtatorul are falsa impresie ca este protejat de efectele nocive ale radiatiilor ultraviolete. Cum fiecare se mandreste cu perecheaa lui de ochelari sau cu cat de bine ii sta cu ei (si nici nu a dat mult pe ei) asa ar trebui sa ne si informam putin sa nu ne lasam inselati de aparente. Ca sa deosebim ochelarii originali de cei contrafacuti trebuie sa tinem cont de urmatoarele specificatii de mai jos.

Un element important care va poate indica autenticitatea ochelarilor este sigla. Daca ochelarii va sunt livrati fara ambalajul original si fara carpa de curatare cu eticheta, sunt foarte mari sanse ca ochelarii sa fie falsi (deci, cutia originala si accesoriile de protectie sunt un alt element de siguranta).
Atunci cand vreti sa achizitionati o pereche de ochelari de soare, mai ales de pe internet, verificati mai intai pe siteul oficial daca modelul exista si daca specificatiile ( precum culoarea lentilelor, grosimea ramelor, etc) corespund. Fiecare model de ochelari de soare originali au imprimati pe bratul stang un cod de identificare, care reprezinta numarul modelului urmat de codul culorii ramelor si codul culorii lentilelor. Verificati, pentru modelul pe care vreti sa il cumparati, codul original al produsului, si apoi comparati-l cu cel inscris pe ochelarii pe care vreti sa ii cumparati. Cele doua coduri trebuie sa coincida.
Sa luam de exemplu (si cel mai la folosit) modelul ORIGINAL WAYFARER RB2140-901, dimensiune 50, 22 mm, de la Ray-Ban.

Pe interiorul bratului stang trebuie sa gasiti codul produsului (RB2140-901 in cazul nostru), dimensiunea (50 . 22, 50 semnifica latimea lentilei, iar 22 puntea nazala), gradul de inchidere al lentilei (3N).
Pe bratul drept veti gasi inscriptionat „WAYFARER”, urmat de „Made in Italy”, „CE” si apoi daca este cazul de lentila polarizata, gasiti si „polarized”.
Marcajul pe lentila stanga este cel mai important marcaj si se gaseste numai pe lentila stanga, foarte subtire „gravat” R (scris de mana), si B (tot de mana) putin mai jos care la mijlocul buclelor se leaga de piciorul lui R. Cand piciorul lui R nu se continua cu B, ci este mai jos acelea sunt falsuri. Acele lentile care nu au acest marcaj pe lentila, nu sunt originale.
Marcajul pe lentila din dreapta este vizibil la exterior, usor inclinat, si nu drept, sa urmareasca linia ramei, nu sa fie scris mai jos mai mare sau boldat.Imagine

Atentie chiar si la ambalaj, tocul si cutia in care iti este vandut trebuie sa aibe numarul modelului. Uitati-va la etichete si mai ales la calitatea tocului (mici defecte). Un fake este facut mult mai prost calitativ decat un original. Trebuie sa fie insotit de “microfibra” (carpa de sters) pentru lentile din plastic, sau “pilea de caprioara” pentru lentile din sticla. inainte sa achizitionati un model puteti sa cautati pe internet un catalog cu produse si sa va documentati de reperele acestuia.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s